.
Снимка: iStock

Храните, които са най-вкусни през октомври

12 Октомври 2017

Дървени домати и картофи с вкус на пластмаса... Това ядем обикновено, когато избираме зеленчуци от непроверени източници, внос от далечни страни и т.н.

Няколко простички правила, за да имаме на масата си вкусни храни:

1. Избираме продукти от местни производители.

2. Пазаруваме директно, без посредник.

3. Купуваме сезонни плодове и зеленчуци.

4. Избираме риба, която е от див улов. Масово рибата, която се предлага в магазинната мрежа е от развъдници, където водата се третира с химикали, на рибите се дават различни лекарствени препарати (вкл. и антибиотици), храни се с трупно месо.

За радост фермерските пазари, на които хората производители директно предлагат своята стока, стават все повече и повече. Така се скъсява пътя до купувача (т.нар. къси вериги) и качествените плодове и зеленчуци по-лесно могат да идат до нашата трапеза.

сладкиши
Снимка: Pinterest.com



Сезонни плодове и зеленчуци през октомври

пащърнак 

моркови
тиква
алабаш
магданоз
цвекло
картофи
патладжан
лук
камби
чесън
зеле
карфиол
броколи
целина
грозде
ябълки
круши

сладкиши
Снимка: Pinterest.com


тиква
мушмули
дюля
нар
орехи
боровинки
бадеми
лешници
кестени 

Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свинска руладина с хрупкава коричка и пълнеж от хлебни кубчета

    • Домашни картофени хлебчета

    • Десерт с бисквити и шоколадов ликьор

    • Мини пици с моцарела

    • Салата "Мъжки каприз"

    • Супер зелен омлет

    Последно от Техники
    • Не изхвърляйте тиквените семки - полезни са!

    • Как правилно се овкусява салата? Кое е първото – оцетът или олиото?

    • Още 10 удивителни food блогъри, които да последвате в Instagram