.
Снимка: iStock

Магданоз или мерудия?

11 Септември 2017

Стара българска поговорка гласи - "На всяка манджа мерудия". Оказва се обаче, че много хора не знаят какво е мерудия или имат грешна представа. 

Мерудия се използва като общо название на всички зелени подправки, които се слагат в манджата. Но мерудия е другото име и на копъра в Западните покрайнини на България.

Ако някой от Силистра или Русе ви поиска мерудията обаче, трябва да му подадете... сминдуха. 

И тъкмо когато решим, че вече знаем всички значения на думата, идва и най-често използваното - мерудия е другото име на магданоза. 

Магданоз или мерудия - как го наричате вие? Гласувайте в анкетата.

Анкета
Магданоз или мерудия?
Резултати

Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свинска руладина с хрупкава коричка и пълнеж от хлебни кубчета

    • Домашни картофени хлебчета

    • Десерт с бисквити и шоколадов ликьор

    • Мини пици с моцарела

    • Салата "Мъжки каприз"

    • Супер зелен омлет

    Последно от Техники
    • Не изхвърляйте тиквените семки - полезни са!

    • Как правилно се овкусява салата? Кое е първото – оцетът или олиото?

    • Още 10 удивителни food блогъри, които да последвате в Instagram