.
Снимка: iStock

Подбор от 3 салати, подходящи за отслабване

14 Септември 2017

Тези салати са вкусни, пречистват организма от шлаките и с тях може отново да влезете във форма, като свалите килограми. Консумирайте вечер, вместо обичайната си вечеря в продължение на 2 седмици. Ако не прекалявате с храната в останалата част на деня, е възможно да свалите до 5 кг. 

1. Пречистваща салата „Метла” 

Тази салата е чудесен начин да прочистите шлаките от организма. Може да я хапвате в дните, в които имате нужда от нещо по-леко, след празник, когато храната ви е дошла в повече, а също така е добър избор за млади майки, които искат да влязат във форма.

Съставки:

по 100 грама – зеле, моркови, ябълки, цвекло и морско зеле (ламинария)
50 г сушени сливи
1 с. л. лимонов сок
зехтин 

Приготвяне:
Рендосайте зеленчуците на едро и ги разбъркайте с отделилия се сок. Нарежете ябълките и смесете всичко. Подправете с лимоновия сок и зехтина. Сушените сливи се накисват предварително с малко топла вода и се добавят в салатата. Сол не се слага.

2. За отслабване 

Една приятна комбинация на зеленчуци и плод, както и на хрупкавост с мекота.

Съставки:
200 г зеле
3 моркова
100 г цвекло
50 г лук
1 малка твърда ябълка
сушени кайсии
шепа боровинки или зърна от нар
зехтин

Приготвяне: Зеленчуците се настъргват. Към тях се добавя ябълката, нарязана на кубчета. Овкусява се със зехтина. Поръсва се с боровинките или зърната нар. 

3. Салата за свежест

От тази салата може да ядете колкото си пожелаете. Тя съдържа толкова малко калории, че количеството почти няма значение.
След като я приготвите, оставете я в хладилника за 1 час. 

Съставки:
2 малки краставички
копър
15 г кленов сироп
сол
оцет

Приготвяне:

Обелете краставиците и ги нарежете на тънки кръгчета. Измийте ги в гевгир и посолете. Смесете кленовия сироп с 2 с. л вода и оцет. Кипнете ги на котлона, охладете и овкусете. Поръсете с копъра.

Мнения и коментари
    Рецепти
    • Постни кюфтета от леща

    • Телешки аспик

    • Малки маслени пайчета с мечета

    • А чухте ли вече песента за кекса?

    • Пенерлия - по рецепта от казанлъшките баби

    • Захарно-канелен венец с масло

    Последно от Техники
    • Вредно ли е да се пие само минерална вода?

    • Всичко, което трябва да знаете за тенджерата под налягане

    • 6 признака, по които да познаете, че не ви бива в кухнята