.

10 ястия, които да си приготвите преди лятото да си отиде

05 Септември 2017

През 2017 г. астрономическата есен настъпва официално на  22 септември в 23:01 ч. българско време. Ако обаче ви се иска да задържите лятото още малко, ще го направите най-лесно с ястия в кухнята. Храни, които носят свежест, богатство от аромати, яркост от цветове, сочност от плодови сокове. 

Изживейте това лято докрай и нека небцето ви бъде истински благодарно за това!

Салата от грилована диня с бейби моцарела 

Салата от грилована диня и бейби моцарелаДинята е едно от най-любимите ни летни изкушения! Обожаваме я всякак - на фреш, на смути, нарязана и току-що извадена от хладилника, със сирене... а някога замисляли ли сте се да я гриловате и да я добавите към салата? Не? Много сте изгубили.

Салата с рукола, пъпеш и горгонзола 

Салата с рукола, пъпеш и горгонзолаНай-вкусните плодове са през лятото - праскови, кайсии, череши, диня и... пъпеш! Е, пъпешът не е само плод, който можем да хапваме като десерт, в междинните хранения или под формата на смутита. Имаме едно по-различно предложение за вас - пъпеш в комбинация с горгонзола и прошуто за една чудесна салата, която е свежа, хранителна, леко екзотична и подходяща за всяко време на деня.

Френска салата с грозде 

Френска салата с гроздеГроздето е точно в сезона си. Невероятно вкусно и само по себе си, се чувстваме длъжни да го оползотворим и в рецепти. А тази... тази е най-добрата! 

Гаспачо 

Студена супа "Гаспачо"Съхранява се в хладилник. Подходящо е да се комбинира с царевичен хляб с маслини. 

Крем супа от тиквички, мента и заквасена сметана 

Крем супа от тиквички, мента и заквасена сметанаСупите са любимо ястие целогодишно – те са вкусни и лесни за приготвяне. В сезона на тиквичките ви предлагаме тази свежа и засища крем супа, която в горещите дни можете да хапвате и студена...

Рататуй с кашкавал 

Запечен рататуй с кашкавалРататуй е френско национално ястие, типично за град Ница. Прави се от зеленчуци и за него няма конкретна рецепта, благодарение на което е повод за интерпретации и готварско творчество. Днес ви предлагаме рататуй с кашкавал. Защото кашкавалът прави всичко по-вкусно! 

Мусака с тиквички 

Мусака с тиквички Любимите ни ястия са тези, които можем да приготвим бързо и лесно, но без компромис с качеството. Едновременно с това искаме да поднасяме на семейството си здравословна храна. През лятото е по-лесно, тъй като сезонните зеленчуци и плодове поднасят възможност за множество вариации. Тиквичките са един от любимите ни продукти. Днес ги превръщаме във вегетарианска мусака, която е лека, вкусна, свежа, идеална за офиса и може да се консумира както студена, така и топла. 

Десерт от праскови без брашно и захар 

Десерт от праскови без брашно и захарКолкото и да са вкусни прасковите сами по себе си, понякога имаме нужда да се поглезим с истински десерт. В сезона на този плод ви предлагаме една лесна и здравословна идея, с която да поглезите сетивата си. 

Домашен сладолед 

Домашен сладолед от йогурт Ах, колко е изкушаващ сладоледът през лятото! Колко обичаме да седнем пред телевизора и да се наслаждаваме на това лятно изкушение! Йогуртът е любим вкус на много хора. Защо е нужно да си го купуваме и да консумираме сладко изкушение със съмнителни съставки, когато можем да си го направим вкъщи толкова лесно! 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Разкошни сладки с фондан за рожден ден и сватба

    • Солена палачинкова торта

    • Бобена супа със свински крачета

    • Бисквити "Сълзица"

    • Венец с шунка и кашкавал

    • Домашни френски багети без месене

    Последно от Техники
    • Защо да споделя своята рецепта в bistro.bg?

    • Защо е добре да се използва брашно от лимец?

    • Соленки с дъното на чаша