.

Как се прави крем брюле

11 Септември 2017

Ключът към хубавото крем брюле е в дългото печене на ниска температура - тя не бива да надвишава 85 градуса по Целзий. При температура над тази има опасност млечният продукт да се пресече.

За да приготвите крем брюле ще имате нужда от:

160 г жълтъци (около 11 на брой)
90 грама кристална захар и допълнително за поръсване
3 г сол
600 г пълномаслена сметана

Приготвяне

1. Загрейте сметаната до 70 градуса. 

2. Разбийте яйцата със захарта и солта, докато станат на гладка смес.

3. Постепенно налейте при жълтъците, като бъркате бавно, за да могат продуктите да се темперират равномерно.

4. Оставете сместа да си почине около 20 минути, за да спадне пяната, която се появява от разбиването. 

5. Налейте сместа в избраните съдове - керамичните купички или бурканчета.

6. При сипването  също се появяват въздушни мехурчета. Лесно ще ги премахнете, като просто ги издухват с горелката. Само трябва да го направите много бързо, за да не повлияете с пламъка на консистенцията. 

крем брюле

7. Кремът се пече на водна баня. 

крем брюле

8. След като са готови, кремчетата се преместват в съд, пълен с вода с кубчета лед. Шоковият ефект е с цел да се спре готвенето.

крем брюле

9. Когато изстинат, е време за последната стъпка. Поръсват се със захар, която се карамелизира с горелката. Цвърченето и промяната на цвета до тъмно кафяво е буквално като магия. А ароматът на прегоряла захар е вълшебен.

крем брюле
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свинска руладина с хрупкава коричка и пълнеж от хлебни кубчета

    • Домашни картофени хлебчета

    • Десерт с бисквити и шоколадов ликьор

    • Мини пици с моцарела

    • Салата "Мъжки каприз"

    • Супер зелен омлет

    Последно от Техники
    • Не изхвърляйте тиквените семки - полезни са!

    • Как правилно се овкусява салата? Кое е първото – оцетът или олиото?

    • Още 10 удивителни food блогъри, които да последвате в Instagram