.

На обяд в... Добро

Дворът на ресторант „Добро” (Парчевич 33, пряка в пешеходната зона на Витошка) се използва целогодишно благодарение на лекия покрив и преградите от найлон. Недостатък на това пространство е, че на обяд се изпълва с пушещи хора и се задимява леко. Ако търсите спокойствие и по-чист въздух, седнете в самата сграда.

От обедното меню си избрах агнешка супа (3,10 лв.) и боб яхния (3,90). Донесоха ми ги едновременно, което е странно за заведение, където крем карамелът (1,80) идва с листо мента и лъжичка, която е специално за този десерт. Агнешката супа бе много добра (телешкото варено тук също е отлично), а бобът – по-скоро безличен. Добро впечатление прави комплиментът от заведението – черен хляб с разядка. Още повече, че в много ресторанти човек не може да получи черен хляб дори и срещу заплащане.

Накрая обръщайте внимание на сметката, защото някои цени в нея са нагоре спрямо обявените, а други надолу. Крайният баланс не бе в моя полза, но не го дискутирах със сервитьора. Така или иначе, с бакшиша всичко бе 10 лева.

Другият ресторант „Добро” е в парка „Заимов”.

Мнения и коментари
    Рецепти
    • Френски тост с ягоди и маскарпоне

    • Класическа италианска гремолата

    • Апетитни картофени спирали

    • Нежни омбре палачинки с плодове

    • Пухкави картофени ньоки

    • Любовен тост

    Последно от Места
    • Божана Кацарова и шеф Димо Димов със 7-степенно гурме меню на морския бряг

    • Рамен бар Umamido

    • 14 факта за уискито от експерта Петър Симеонов