.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Баница с лапад

Готвене 30 мин.
Подготовка 30 мин.
Брой порции 8

Рейтинг
Традиционно ястие за Лазарица в някои краища на България.  Още
+ Запази Запазено

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Върху намазаната и обилно поръсена с брашно тава за печене се подреждат леко намачкани 2 от корите, като между тях се поръсва разтопеното масло.
  • 2За плънката: в дълбок съд се раздробява сиренето, поръсва се с шепата брашно, добавят се киселото мляко, 5 яйца, содата и нарязаният лапад.
  • 3Разбърква се плънката и се поръсва върху корите. Отгоре се застилат отново 2 кори, между които се капва от разтопеното масло. Останалите кори и плънката се реди в същия ред, докато се изчерпат.
  • 4Най-отгоре баницата се залива с разбитото в чаша прясно мляко яйце и за последен път се поръсва с разтопеното масло.
  • 5Пече се във фурната на 180-200 градуса в продължение на 30 минути, докато се изпече и придобие наситения цвят на старо злато.
.
Мнения [0]