.

Бисквитки от овесени ядки, банан и червени боровинки

Готвене 20 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Всички обичаме бисквитки с кафето. Или пред телевизора. Или след вечеря. По всяко време. Желанието за здравословен начин на живот ни кара да ограничим това лакомство, но всички знаем как понякога неусетно се увличаме по него. Чувствате ли вина след това? Решение на проблема: guilt-free cookies! 

Начин на приготвяне
  • 1. Използвайте дълбока купа, в която да изсипете овесените ядки. След това пюрирайте бананите и ги добавете в сместа. Разбъркайте добре така, че овесените ядки да се слепят. Ако пюрето ви е недостатъчно, добавете малко вода или кокосово мляко. Банана можете да замените и с круша.
  • 2. Нарежете червените боровинки на ситни (но не прекалено) парченца. Настържете кората от един портокал на дребно ренде и ги добавете към сместа.
  • 3. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. Включете фурната на 200 градуса и докато я чакате да загрее, започнете да оформяте бисквитките. Големината е по желание, а дебелината им е според вкуса - в случай, че искате да са по-хрупкави, ги направете по-тънички. Ако искате меки и сочни, ги оставете малко по-тумбести.
  • 4. Ако сладостта на банана ви е недостатъчна, към сместа можете да добавите и супена лъжица мед или малко стевия. След това се насладете на лакомството със сутрешното си кафе, с чаша мляко вечер пред телевизора или ги включете в следобедната се закуска!
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свинска руладина с хрупкава коричка и пълнеж от хлебни кубчета

    • Домашни картофени хлебчета

    • Десерт с бисквити и шоколадов ликьор

    • Мини пици с моцарела

    • Салата "Мъжки каприз"

    • Супер зелен омлет