.

Десерт с бисквити и шоколадов ликьор

Готвене 0 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 6

Много вкусен и нежен бисквитен, ароматен крем с плодове!

Шоколадовият ликьор чудесно се комбинира с крушите. Използвайте сезонни плодове. Ако не обичате круши, може да ги замените с ябълки, грозде или сливи. Всички те чудесно се допълват с вкуса на шоколада.

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Първо се приготвят бисквитите, като за целта се смесват яйцето се разбива със захарта (50 г.)
  • 2. Добавя се брашното и се обърква тесто.
  • 3. Тавичка с размери 20×20 см се намазва с разтопено масло или олио и тестото се излива в нея. Пече се на 180 градуса с вентилатор в продължение на 10 минути. 
  • 4. Готовите бисквити се нарязват на кубчета.
  • 5. За крема се разбива захарта със сметаната, докато се сгъсти. 
  • 6. Добавете маскарпонето и разбъркайте с миксера на ниска скорост. 
  • 7. Накрая сипете шоколадовия ликьор и разбъркайте. 
  • 8. Нарежете крушите на малки парчета. 
  • 9. Кремът се прави във висока стъклена чаша, през чиито стени се виждат различните пластове. Реди се - крем, бисквити, крем, ягоди, крем, бисквити, крем. 
  • 10. Преди консумиране може леко да се охлади. Декорирайте с прясна мента, черен шоколад или карамелизирани ядки. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Постни кюфтета от леща

    • Телешки аспик

    • Малки маслени пайчета с мечета

    • А чухте ли вече песента за кекса?

    • Пенерлия - по рецепта от казанлъшките баби

    • Захарно-канелен венец с масло