.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Домашен течен шоколад с лешници

Готвене 15 мин.
Подготовка 10 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Поставете в блендер лешниците и смелете на ситно. Добавете останалите съставки и продължете да разбивате, докато сместа се хомогенизира.

За по фин и нежен вкус добавете 100-150 мл сладкарска сметана. Сместа трябва да е с мазна кремообразна консистенция. Ако е прекалено твърда, добавете още 1 ч.л. масло и разбъркайте, докато постигнете идеалната текстура. Вземете буркан, поставете го в тавичка, с капачката до него, и го стерилизирайте за 20 минути при 140 градуса във фурната.

След това напълнете буркана с шоколада, затворете го и оставете да изстине. Консумирайте го при стайна темепература. Съхранявайте в хладилник не повече от една седмица.

Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1Поставете в блендер лешниците и смелете на ситно. 
  • 2 Добавете останалите съставки и продължете да разбивате, докато сместа се хомогенизира. 
  • 3За по фин и нежен вкус добавете 100-150 мл сладкарска сметана. Сместа трябва да е с мазна кремообразна консистенция.
  • 4Ако е прекалено твърда, добавете още 1 ч.л. масло и разбъркайте, докато постигнете идеалната текстура.
  • 5Вземете буркан, поставете го в тавичка, с капачката до него, и го стерилизирайте за 20 минути при 140 градуса във фурната. 
  • 6След това напълнете буркана с шоколада, затворете го и оставете да изстине. Консумирайте го при стайна температура.
  • 7Съхранявайте в хладилник не повече от една седмица. 
.
Мнения [0]