.

Домашен здравословен черен шоколад

Готвене 0 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 0

Всички обичаме шоколад. Ами ако ви кажем, че той може да бъде диетичен? Не, това не е шега. Освен това е и суров и изключително лесен и бърз за правене. Даваме ви основата, а топингите са по ваш вкус. 

Начин на приготвяне
  • 1. Първо разтопете маслото на водна баня или на слънчева светлина. Не го пускайте в микровълнова, за да не изгуби полезните си съставки.
  • 2. Към него добавете какаото и разбъркайте много добре, като не сваляте сместа от водната баня. Постарайте се сместа да е хомогенна, защото могат да останат неразтворени бучици, които да бъдат горчиви на вкус. 
  • 3. Накрая добавете и меда. Можете да намалите или да увеличите неговото количесто. Всичко зависи от личните ви вкусове. След това си подгответе алуминиево фолио, хартия за печене или силиконови формички за лед в интересна форма. 
  • 4. Сложете добавки по ваш вкус. Ние ви препоръчваме да се придържате към здравословното и да заложите на сушени плодове, сурови ядки, кокос или кокосови стърготини, а защо не и пресни малини. Става разкошно с листенца свежа мента или портокалови корички. Ако изберете да правите бонбони, можете да сложите цяла сурова ядка или малина в сърцевината. 
  • 5. След като приключите с творенето, ги приберете за няколко часа в хладилника, а след това консумирайте с удоволствие и... ами, без мярка. Не забравяйте: тъй като естествената форма на кокосово масло е твърда и се втечнява при топлина или слънчева светлина, дръжте бонбоните или шоколада на хладно.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле