.

Ягодови сърца с шоколадова глазура

Готвене 30 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 10

Ягодови сърца с шоколадова глазура – как ви звучи? Вкусно и изкушаващо, нали? Комбинацията от ягоди и шоколад е завладяваща, а характерната за нея сладост, примесена с обаятелен плодов аромат е подобаваща за наближаващия ден на влюбените.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Почистените от дръжките ягоди се измиват, след което всяка се разрязва на две половинки. 
  • 2. Поставят се с разрязаната част надолу, като половинките се прикрепват една за друга с помощта на клечка за зъби така, че клечките леко да стърчат от едната страна. Получава се ягодово сърце. 
  • 3. Шоколадовите парченца се поставят в стъклена или метална огнеупорна купа и на водна баня се разтопяват заедно с малко кокосово или рапично масло до състояние на гъст шоколадов крем. 
  • 4. Същият се бърка внимателно с лъжица, за да стане гладък. Купата се оставя за минута-две настрана, за да се поохлади леко
  • 5. Подредените върху пергаментова хартия ягодови сърца се намазват с тънък слой шоколадов крем с помощта на лъжичка. Кремът трябва да покрие плътно "сърцата". 
  • 6. Заедно с пергаментовия лист всички те се поставят в хладилник за 1 до 3 часа, докато се втвърдят. След това клечките се изтеглят внимателно. 
  • 7. Шоколадовите сърца се подреждат в подходящ съд и по желание се апликират с разноцветни захарни пръчици.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Апетитни картофени спирали

    • Нежни омбре палачинки с плодове

    • Пухкави картофени ньоки

    • Любовен тост

    • Здравословен пудинг със семена от чиа

    • Френска салата с грозде