.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Козуначени кифлички с масло

Готвене 20 мин.
Подготовка 20 мин.
Брой порции 0

Рейтинг

Ако великденските козунаци не са вашият любим сладкиш, ви предлагаме също толкова пухкава и вкусна алтернатива - кифлички. Това нежно, кулинарно изкушение ще направи денят ви истински празник.

Още
+ Запази Запазено

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Едно от яйцата се разбърква заедно с лъжица захар, маята и чаша мляко. Добавя се брашно, докато се получи гъста каша. 
  • 2Оставя се да почине, докато утрои обема си. 
  • 3В останалото прясно мляко се добавя захарта и се затопля на котлона, докато тя се стопи. 
  • 4След като изстине, се смесват подсладеното мляко с яйцата, мазнината и лимонената кора.
  • 5Полученото тесто се оставя да почине за около час, завито с кърпа. Разделя се на няколко части, всяка от които се разточва на кора с дебелина 4-5 мм. Разрязва се на 12 части (триъгълници).
  • 6 Парчетата се намазват с мармалад или сладко и се завиват на кифлички. Отгоре се намазват с разбито яйце. По желание върху яйчения слой него може да се посипе кристална захар.
  • 7Пекат се във фурна, загрята на 180 градуса с вентилатор или на 200 градуса без вентилатор за около 15-20 минути.
.
Мнения [0]