.

Круши с вино и подправки

Готвене 30 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 2

Този десерт ще ви възхити със сладостта и фината сърцевина на крушата, с аромата на виното и подправките.  Може да я сервирате топла или студена – във всички случаи ще бъде фаворит на трапезата.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Виното с подправките и меда се сваряват на среден огън.
  • 2. Обелените круши се поставят в сместа и се варят 30 минути, обръщайки ги, за да са равно сварени от всички страни.
  • 3. Изваждат се и се отцеждат. Сервират се с пръчица канела или звездовиден анасон.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Постни кюфтета от леща

    • Телешки аспик

    • Малки маслени пайчета с мечета

    • А чухте ли вече песента за кекса?

    • Пенерлия - по рецепта от казанлъшките баби

    • Захарно-канелен венец с масло