.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Шоколадов чийзкейк без глутен

Готвене 30 мин.
Подготовка 30 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Любовта има много измерения. Едно от тях е това изкусително шоколадово блаженство, което ще ви очарова с нежния си вкус.

 

Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1Загрейте фурната до 150°. Поставете всички бисквитки в пасатор и ги смелете до фино. 
  • 2Добавете маслото и отново разбийте, докато сместа започне да се хомогенизира. 
  • 3Разпределете бисквитената смес в 6-8 огнеупорни десертни стъклени чашки. 
  • 4Притиснете сместа плътно към дъната на всяка с помощта на пергаментова хартия или найлон. Оставете ги настрана.
  • 5Междувременно разтопете шоколада на водна баня до гладък крем. В отделна купа разбийте с миксер крема сиренето до образоването на пухкава пяна. 
  • 6Добавете кондензираното мляко, яйцата, екстракта от ванилия и разбийте отново, докато съставките се смесят напълно. 
  • 7Прибавете разтопения шоколад и отново разбийте. Прехвърлете и чийзкейк сместа в чашките върху бисквитената смес, като оставите 2-3 см свободно разстояние до върха. 
  • 8Поставете чашките в тава, сипете вода до половината им височина и сложете във фурната. Печете около 25 минути на умерена температура. 
  • 9Проверете готовността им с клечка за зъби. Изключете, открехнете леко вратата на фурната и оставете сладкишите да постоят още 30 минути, без да ги изваждате от фурната. 
  • 10След като ги извадите, оставете ги да се охладят на стайна температура. След това ги поставете в хладилник за 1 час. Преди сервиране поръсете с пудра захар във формата на сърце.
.
Мнения [0]