.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Шоколадово блокче с разтопени бонбони и кашу

Готвене 30 мин.
Подготовка 30 мин.
Брой порции 15

Рейтинг

Неустоимо хрупкав изкушения за влюбени и не само...

Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1Постелете върху масата голямо парче пергаментова хартия или фолио. Поставете червените бонбони в купичка и ги разтопете на водна баня. 
  • 2Разбърквайте, докато се образува гладък крем. Отделете настрана 1/3 чаша от червените бонбони за по-късно.
  • 3Изсипете разтопената бонбонена смес върху пергаментовата хартията, като я разнесете навсякъде. 
  • 4Сложете я заедно с хартията в хладилник за 1-2 минути, докато се втвърди.
  • 5След това смесете екстракта от ягоди с розовите бонбони и повторете процеса на разтопяване, описан по-горе.  
  • 6С помощта на шпатула разнесете равномерно по-дебел слой от получената розова смес върху втвърдения червен слой. Отново върнете в хладилника за няколко минути. 
  • 7Повторете процеса на топене с шоколада. Разтопения шоколад изсипете върху втвърдения розово слой и разстелете равномерно. Преди да изсъхне, бързо поръсете с кашу, сушени череши. 
  • 8На финала по желание поръсете със захарните гранули. Сложете в хладилник, за да се втвърди.
  • 9На водна баня разтопете и запазените предварително червени бонбони. Изсипете крема в малък найлонов плик и отрежете малка част от единия му ъгъл. 
  • 10Стиснете го така че да декорирате горната част на шоколадовото блокче с фини линии. 
  • 11Върнете в хладилника, докато напълно се втвърди. Преди поднасяне нарежете на парченца и поднесете.
.
Мнения [0]