.

Шоколадово блокче с разтопени бонбони и кашу

Готвене 30 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 15

Неустоимо хрупкав изкушения за влюбени и не само...

Начин на приготвяне
  • 1. Постелете върху масата голямо парче пергаментова хартия или фолио. Поставете червените бонбони в купичка и ги разтопете на водна баня. 
  • 2. Разбърквайте, докато се образува гладък крем. Отделете настрана 1/3 чаша от червените бонбони за по-късно.
  • 3. Изсипете разтопената бонбонена смес върху пергаментовата хартията, като я разнесете навсякъде. 
  • 4. Сложете я заедно с хартията в хладилник за 1-2 минути, докато се втвърди.
  • 5. След това смесете екстракта от ягоди с розовите бонбони и повторете процеса на разтопяване, описан по-горе.  
  • 6. С помощта на шпатула разнесете равномерно по-дебел слой от получената розова смес върху втвърдения червен слой. Отново върнете в хладилника за няколко минути. 
  • 7. Повторете процеса на топене с шоколада. Разтопения шоколад изсипете върху втвърдения розово слой и разстелете равномерно. Преди да изсъхне, бързо поръсете с кашу, сушени череши. 
  • 8. На финала по желание поръсете със захарните гранули. Сложете в хладилник, за да се втвърди.
  • 9. На водна баня разтопете и запазените предварително червени бонбони. Изсипете крема в малък найлонов плик и отрежете малка част от единия му ъгъл. 
  • 10. Стиснете го така че да декорирате горната част на шоколадовото блокче с фини линии. 
  • 11. Върнете в хладилника, докато напълно се втвърди. Преди поднасяне нарежете на парченца и поднесете.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свинска руладина с хрупкава коричка и пълнеж от хлебни кубчета

    • Домашни картофени хлебчета

    • Десерт с бисквити и шоколадов ликьор

    • Мини пици с моцарела

    • Салата "Мъжки каприз"

    • Супер зелен омлет