.

Снежни шоколадови топки в чашки

Готвене 50 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4
Блажен десерт за Св. Валентин под розови кокосови стърготинки
 
Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. В малка купа изсипете брашното, какаото, еспресото на прах, бакпулвера и солта. 
  • 2. В друга средно голяма купа разбийте маслото с миксер на средна скорост в продължение на 1 минута. 
  • 3. Добавете към маслото захарта и продължете да разбивате в същия ритъм в продължение на 5 минути, докато сместа се хомогенизира. 
  • 4. Следват яйцата и ванилията и отново се разбива до еднородна смес. 
  • 5. Смесете брашнената смес със захарната. След това добавете и шоколадовите парченца, предварително разтопени на водна баня. Размесете добре.  
  • 6. Получената тестена субстанция разпределете в четири температуроустойчиви десертни чашки, покрийте ги и сложете в хладилник за около 4 часа.
  • 7. Загрейте фурната до 180° С. Извадете чашките от хладилника и ги оставете на стайна температура за 10 минути. 
  • 8. Наредете ги върху тиган и печете в продължение на 25-26 минути, или докато средата на сладкишите стане пухкава, а отгоре се покрият с нежна хрупкава коричка. 
  • 9. Извадете от фурната и оставете сладкишите да се охладят за около 5 минути. След това всеки от тях покрийте равномерно със сметаната. 
  • 10. Завършете с кокосовите стърготини, оцветени в розовата сладкарска боя. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свинска руладина с хрупкава коричка и пълнеж от хлебни кубчета

    • Домашни картофени хлебчета

    • Десерт с бисквити и шоколадов ликьор

    • Мини пици с моцарела

    • Салата "Мъжки каприз"

    • Супер зелен омлет