.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Снежни шоколадови топки в чашки

Готвене 50 мин.
Подготовка 30 мин.
Брой порции 4

Рейтинг
Блажен десерт за Св. Валентин под розови кокосови стърготинки Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1В малка купа изсипете брашното, какаото, еспресото на прах, бакпулвера и солта. 
  • 2В друга средно голяма купа разбийте маслото с миксер на средна скорост в продължение на 1 минута. 
  • 3Добавете към маслото захарта и продължете да разбивате в същия ритъм в продължение на 5 минути, докато сместа се хомогенизира. 
  • 4Следват яйцата и ванилията и отново се разбива до еднородна смес. 
  • 5Смесете брашнената смес със захарната. След това добавете и шоколадовите парченца, предварително разтопени на водна баня. Размесете добре.  
  • 6Получената тестена субстанция разпределете в четири температуроустойчиви десертни чашки, покрийте ги и сложете в хладилник за около 4 часа.
  • 7Загрейте фурната до 180° С. Извадете чашките от хладилника и ги оставете на стайна температура за 10 минути. 
  • 8Наредете ги върху тиган и печете в продължение на 25-26 минути, или докато средата на сладкишите стане пухкава, а отгоре се покрият с нежна хрупкава коричка. 
  • 9Извадете от фурната и оставете сладкишите да се охладят за около 5 минути. След това всеки от тях покрийте равномерно със сметаната. 
  • 10Завършете с кокосовите стърготини, оцветени в розовата сладкарска боя. 
.
Мнения [0]