.

Захарно-канелен венец с масло

Готвене 45 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 0

Масло, захар и канела - три съставки, които предвещават уханен и безкрайно вкусен десерт.  Каква е техниката на правене може да видите в клипа тук. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Разточете тестото върху твърда повърхност. 
  • 2. Разтопете маслото. Намажете тестото с него, като използвате плоска и широка силиконова четка.
  • 3. Поръсете обилно с канела и захар. 
  • 4. Завийте на руло. Срежете в средата по дължина, без да стигате горния край. Направете двете получени парчета на фитил, увивайки ги едно около друго. Получава се нещо като плитка.
  • 5. Завийте я на венец, като притиснете леко двата края, където се срещат, за да се слепят.
  • 6. Поръсете с пудра захар. Поставете в тава, застлана с хартия за печене. Когато захарта се разтопи, може да полепне по тавата, затова, ако искате масленият венец да се не счупи при изваждането, задължително използвайте хартия. 
  • 7. Намажете венеца с разбито яйце.
  • 8. Пече се на 175 градуса за 45 минути. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Постни кюфтета от леща

    • Телешки аспик

    • Малки маслени пайчета с мечета

    • А чухте ли вече песента за кекса?

    • Пенерлия - по рецепта от казанлъшките баби

    • Захарно-канелен венец с масло