.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Коктейл Белини

Готвене 3 мин.
Подготовка 3 мин.
Брой порции 2

Рейтинг

Коктейл Белини е миксиран за първи път през 1948 г. от главния барман на Хари’с бар във Венеция Джузепе Чиприани. Мекият прасковен цвят на коктейла много прилича на тогата на светец от картина на Джовани Белини, закачена на стената в бара. Затова Чиприани решава да посвети коктейла на художника и го кръщава Белини. Успехът му е мигновен и това се дължи не само на факта, че можеш да изпиеш повече от един без традиционното за коктейлите замайване. По-късно френски предприемач решава да положите основите на износа на бели праскови от Венеция за Ню Йорк, което допринася за популяризирането на напитката в САЩ, а от там и по целия свят.

Още
+ Запази Запазено

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Прасковата се пюрира и се разпределя в чаши за шампанско.
  • 2Пюрето се поръсва с капки лимонов сок и чашата се допълва с ледено студено шампанско.
  • 3Напитката се гарнира с коктейлна черешка.
.
Мнения [0]