.

"Масала" чай

Готвене 30 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4

Познат е под много имена, включително и Хималайски чай, но основното в него е наличието на стоплящи подправки и запомнящ се аромат. Гони настинка и кашлица като магически сироп. Най-често тази напитка се приготвя от кардамон, канела, джинджифил, анасон, черен пипер и карамфил.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Водата се слага в подходяща тенджерка, за да заври.
  • 2. Всички подправки се добавят и леко се намалява котлона, така че да къкрят тихо за около 25-30 минути.
  • 3. Чаят се прецежда и налива в кана. Добавят се млякото и медът на вкус. Сервира се горещ.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле