.

Бифтек със салата от ряпа

Готвене 20 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия и Марио Беньови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Рибицата нарежете на филии с дебелина 2-3 см.
  • 2. Всяка от тях начукайте с опакото на ножа лекичко. 
  • 3. Поръсете с черен пипер без да солите за да не се стегне месото.
  • 4. Запържете месото от двете страни в силно загрят тиган с незалепващо дъно до златисто, но не го препържвайте. 
  • 5. Обърнете ги с дървена щипка за да не се дупчат бифтеците.
  • 6. В това време в друг тиган изпържете филийки, натопени в яйца.
  • 7. А в трети тиган сложете олио и изпържете четирите яйца на очи.
  • 8. Поднесете като сложите листо от маруля върху него пържената филийка за канапе, върху нея поставете месото, а върху него яйцето. 
  • 9. Месото може леко да се осоли. Така се усеща вкуса на месото и яйцето поотделно. 
  • 10. Направете салатата като настържете ряпата и морковите.
  • 11. Направете салатата като настържете ряпата и морковите.
  • 12. Сервирайте бифтека със салатата като гарнитура.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свинска руладина с хрупкава коричка и пълнеж от хлебни кубчета

    • Домашни картофени хлебчета

    • Десерт с бисквити и шоколадов ликьор

    • Мини пици с моцарела

    • Салата "Мъжки каприз"

    • Супер зелен омлет