.

Яйца на очи в камби на колелца

Готвене 5 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 2

Атрактивни яйчица за всяко гладно стомахче.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Измийте и изчистете камбата от семките.
  • 2. Нарежете я надлъжно, така че да се оформят колелца. В зависимост колко дебели станат те, можете да изрежете две или три на брой.
  • 3. Загрейте тигана и сложете малко олио или зехтин.
  • 4. Сложете камбите на колелца и чукнете в средата им по едно яйце.
  • 5. Овкусете със сол и черен пипер. Когато жълтъкът стегне, яйцата са готови.
  • 6. Сервирайте със свежи зеленчуци. Ястието е подходящо както за закуска, така и за обяд.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Постни кюфтета от леща

    • Телешки аспик

    • Малки маслени пайчета с мечета

    • А чухте ли вече песента за кекса?

    • Пенерлия - по рецепта от казанлъшките баби

    • Захарно-канелен венец с масло