.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Лесни картофки в гювече

Готвене 30 мин.
Подготовка 5 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Картофите са любима част от всяка една национална кухня. Българската не прави изключение и те седят на почит в менюто на всяко семейство. Гювечетата от друга страна са удобен съд за готвене, който магически прави всяко едно ястие по-вкусно. Предлагаме ви лесни картофки, които имат вкус на онези картофи, които баба прави най-хубаво! 

Още
+ Запази Запазено

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Обелете картофите ако са стари или ги оставете заедно с ципата в случай, че са пресни. Нарежете ги на пръчици по дължина и сложете по 200 грама във всяко от четирите гювечета. 
  • 2Сложете по един пръст топла вода и тънко резенче масло върху картофките. След това поръсете с чубрица и розмарин. Можете да добавите и малко червен пипер или чили според вкусовите ви предпочитания.
  • 3Сложете капачетата на гювечетата и печете в загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Ако искате да се получи лека златиста коричка, махнете капака на гювечетата 5 минути преди да ги извадите от фурната. Добър апетит! 
.
Мнения [0]