.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Макарони със забулени яйца

Готвене 20 мин.
Подготовка 10 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Яйцата се забулват, така че да се разлее жълтъкът, когато го докоснете с вилицата.

Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1Макароните се сваряват в подсолена вряща вода, като се следва указанията на опаковката.
  • 2Отцеждат се макароните, но се запазва около 100 мл от водата в топлата тенджера.
  • 3Добавят се зехтинът, настърганият пармезан, сола и черенят пипер, както и половината от запазената вода и се разбърква внимателно.
  • 4Яйцата се забулват за 2 минути, т.е. докато белтъците се втвърдят, а жълтъците са все още течни.
  • 5Разбъркват се отново макароните, като се добавя още малко от запазената течност, ако изглеждат сухи, след което се разпределят на порции.л
  • 6Поставят се яйцата върху макароните. Добавя се по листенце босилек и се поднасят топли.
.
Мнения [0]