.

Макарони със забулени яйца

Готвене 20 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Яйцата се забулват, така че да се разлее жълтъкът, когато го докоснете с вилицата.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Макароните се сваряват в подсолена вряща вода, като се следва указанията на опаковката.
  • 2. Отцеждат се макароните, но се запазва около 100 мл от водата в топлата тенджера.
  • 3. Добавят се зехтинът, настърганият пармезан, сола и черенят пипер, както и половината от запазената вода и се разбърква внимателно.
  • 4. Яйцата се забулват за 2 минути, т.е. докато белтъците се втвърдят, а жълтъците са все още течни.
  • 5. Разбъркват се отново макароните, като се добавя още малко от запазената течност, ако изглеждат сухи, след което се разпределят на порции.л
  • 6. Поставят се яйцата върху макароните. Добавя се по листенце босилек и се поднасят топли.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле