.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Мариновано тофу с киноа и тиквички

Готвене 30 мин.
Подготовка 15 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия и Марио Беньови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Още
+ Запази Запазено

Съставки
    Начин на приготвяне
    • 1В тиган със загрят зехтин запържете нарязан лукът за 3-4 мин.
    • 2Добавете тиквичките, нарязани на кубчета, маслините и стафидите.
    • 3Сварете киноато в подсолена вода. След това я отцедете и я добавете в тигана.
    • 4Подправете с лимонов сок, сол и пипер на вкус.
    • 5Накълцайте лешниците и ги запечете в сух тиган.
    • 6Поръсете топлата киноа със запечените лешници.
    • 7Начин на приготвяне на тофуто:Тофуто нарежете на кубчета.
    • 8В купа смесете счукан чесън, олио, настърган пресен джинджифил, кориандър, соев сос и лют пипер.
    • 9Изсипете тофуто в купата и хубаво разбъркайте, така че всяко кубче да се овкуси. Ако имате време можете да го оставите за 20 мин да се маринова в сместа.
    • 10Изсипете овкусеното тофу в тавичка, покрита с хартия за печене.
    • 11Печете около 10 мин на 200 C.
    • 12Сервирайте тофуто с топлата киноа с тиквички.
    .
    Мнения [0]