.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Миди с доматен сос

Готвене 15 мин.
Подготовка 15 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Навсякъде, по всяко време - морските дарове ни дават дъх на лято. Предлагаме ви миди със Средиземноморски дъх. Защото ако морето не идва при вас, трябва вие да отидете при него.

Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1Сложете малко зехтин в тиган с незалепващо покритие, изчакайте го да се загрее и запържете леко мидите заедно с подправките – достатъчни са около 4-5 минути.
  • 2Междувременно настържете доматите и ги добавете към запържените миди. Оставете ястието да поври още 4-5 минути.
  • 3Нарежете киселите краставички на дребно, добавете и оставете още 2 минути на котлона.
  • 4Ако сте любители на лютото, можете да добавите чили или скилидки чесън.
  • 5Ястието се сервира студено и се съчетава чудесно с чаша леко вино. Или пък точно по гръцки - с узо.
.
Мнения [0]