.

Миди с доматен сос

Готвене 15 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Навсякъде, по всяко време - морските дарове ни дават дъх на лято. Предлагаме ви миди със Средиземноморски дъх. Защото ако морето не идва при вас, трябва вие да отидете при него.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сложете малко зехтин в тиган с незалепващо покритие, изчакайте го да се загрее и запържете леко мидите заедно с подправките – достатъчни са около 4-5 минути.
  • 2. Междувременно настържете доматите и ги добавете към запържените миди. Оставете ястието да поври още 4-5 минути.
  • 3. Нарежете киселите краставички на дребно, добавете и оставете още 2 минути на котлона.
  • 4. Ако сте любители на лютото, можете да добавите чили или скилидки чесън.
  • 5. Ястието се сервира студено и се съчетава чудесно с чаша леко вино. Или пък точно по гръцки - с узо.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свинска руладина с хрупкава коричка и пълнеж от хлебни кубчета

    • Домашни картофени хлебчета

    • Десерт с бисквити и шоколадов ликьор

    • Мини пици с моцарела

    • Салата "Мъжки каприз"

    • Супер зелен омлет