.

Миди с доматен сос

Готвене 15 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Навсякъде, по всяко време - морските дарове ни дават дъх на лято. Предлагаме ви миди със Средиземноморски дъх. Защото ако морето не идва при вас, трябва вие да отидете при него.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сложете малко зехтин в тиган с незалепващо покритие, изчакайте го да се загрее и запържете леко мидите заедно с подправките – достатъчни са около 4-5 минути.
  • 2. Междувременно настържете доматите и ги добавете към запържените миди. Оставете ястието да поври още 4-5 минути.
  • 3. Нарежете киселите краставички на дребно, добавете и оставете още 2 минути на котлона.
  • 4. Ако сте любители на лютото, можете да добавите чили или скилидки чесън.
  • 5. Ястието се сервира студено и се съчетава чудесно с чаша леко вино. Или пък точно по гръцки - с узо.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле