.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Мусака с тиквички

Готвене 35 мин.
Подготовка 10 мин.
Брой порции 6

Рейтинг

Любимите ни ястия са тези, които можем да приготвим бързо и лесно, но без компромис с качеството. Едновременно с това искаме да поднасяме на семейството си здравословна храна. През лятото е по-лесно, тъй като сезонните зеленчуци и плодове поднасят възможност за множество вариации. Тиквичките са един от любимите ни продукти. Днес ги превръщаме във вегетарианска мусака, която е лека, вкусна, свежа, идеална за офиса и може да се консумира както студена, така и топла. 

Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1Измийте добре тиквичките, отрежете дръжките и ги настържете на едро ренде или в кухненски робот. След това ги изсипете в гевгир и оставете водата да се отцеди за няколко минути.
  • 2Докато водата се отцежда, счупете яйцата в отделна купичка, разбъркайте ги добре, натрошете сиренето вътре и отново разбийте. Добавете черен пипер. 
  • 3В купата с тиквичките изсипете сместа с яйцата и сиренето и разбъркайте добре, за да се получи равномерно разпределение на съставките. След това ги изсипете в подходящ за печене съд и ги сложете за 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. 
  • 4След като тиквичките започнат да се зачервяват, ги извадете от фурната и настържете кашкавал. Върнете ги за около 5 минути или до желаното състояние на кашкавала.
.
Мнения [0]