.

Нахут Гарам Масала

Готвене 0 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 4

Какво ще кажете за нещо вегетарианско, лесно за приготвяне и с подчертано изразена пикантна жилка? Веднага ви поднасяме вкусния отговор – Чана масала. Това е традиционно ястие в индийската и пакистанската кухня, което се приготвя от нахут. Това обаче, което го прави неподражаемо и любимо ястие по света, е букетът от най-чудни и екзотични дъхави подправки – куркума, червен пипер, къри и гарам масала.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Нахутът се накисва за 12 часа, след което зърната се изплакват в студена вода, претриват се между дланите, за да се отстранят от люспите и се изцеждат.
  • 2. В отделен съд се сипва олиото и се сортират наситненият лук и чесън.
  • 3. Прибавят се лютеницата, доматеното пюре и подправките на прах.
  • 4. Изсипват се нахутът и картофите, нарязани на малки кубчета. Налива се ок. 2-3 пръста вода, градусите се намаляват и ястието се вари на тих огън.
  • 5. След като се свари, пикантното блюдо се облива със сметаната, за да се омекоти лютата жилка от кърито.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Френски тост с ягоди и маскарпоне

    • Класическа италианска гремолата

    • Апетитни картофени спирали

    • Нежни омбре палачинки с плодове

    • Пухкави картофени ньоки

    • Любовен тост