.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Нахут Гарам Масала

Готвене 0 мин.
Подготовка 0 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Какво ще кажете за нещо вегетарианско, лесно за приготвяне и с подчертано изразена пикантна жилка? Веднага ви поднасяме вкусния отговор – Чана масала. Това е традиционно ястие в индийската и пакистанската кухня, което се приготвя от нахут. Това обаче, което го прави неподражаемо и любимо ястие по света, е букетът от най-чудни и екзотични дъхави подправки – куркума, червен пипер, къри и гарам масала.

Още
+ Запази Запазено

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Нахутът се накисва за 12 часа, след което зърната се изплакват в студена вода, претриват се между дланите, за да се отстранят от люспите и се изцеждат.
  • 2В отделен съд се сипва олиото и се сортират наситненият лук и чесън.
  • 3Прибавят се лютеницата, доматеното пюре и подправките на прах.
  • 4Изсипват се нахутът и картофите, нарязани на малки кубчета. Налива се ок. 2-3 пръста вода, градусите се намаляват и ястието се вари на тих огън.
  • 5След като се свари, пикантното блюдо се облива със сметаната, за да се омекоти лютата жилка от кърито.
.
Мнения [0]