.

Омлет с рукола и пармезан

Готвене 10 мин. Подготовка 5 мин. Брой порции 2

Яйцата са една от най-полезните храни. Важно е да ги консумираме, за да си осигурим необходима доза протеини и мазнини на тялото си. Предлагаме ви една много вкусна рецепта, с която дори и не особено големите фенове на яйца ще ги обикнат! 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Разбъркайте добре яйцата в купичка. Към тях добавете целите листенца от рукола и половината количество пармезан. 
  • 2. Намажете дъното на тигана с малко количество масло и изсипете половината от получената смес. Тя е достатъчна за два омлета. 
  • 3. Докато всеки от омлетите се пече в тигана, сложете върху него капак. По този начин той ще се задуши и няма да се налага да го обръщате. 
  • 4. След като са готови, ги поставете в чинии и поръсете с останалото количество от настъргания пармезан. Добър апетит! 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Руски аспик с пилешко месо

    • Омлет Спри, внимавай и тръгни

    • Свинска руладина с хрупкава коричка и пълнеж от хлебни кубчета

    • Домашни картофени хлебчета

    • Десерт с бисквити и шоколадов ликьор

    • Мини пици с моцарела