.

Пъстърва с бадемов сос и силно витаминозна салата

Готвене 15 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Петя Конова и Венета Петрова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Начин на приготвяне
  • 1. Посолете рибата и я изпържете в тиган със зехтин.
  • 2. Посолете рибата и я изпържете в тиган със зехтин.
  • 3. В друг тиган направете соса като загреете зехтин, сложите брашното да се запържи и при непрекъснато бъркане добавете топла вода и бадемите, които предварително сте запекли леко на сух тиган.
  • 4. Овкусете соса със сол и лимонов сок и разбъркайте.
  • 5. За салатата настържете всички зеленчуци в купа.
  • 6. Овкусете със сол, зехтин и сироп от нар или лимонов сок.
  • 7. Добавете наситнени копър и магданоз и разбъркайте.
  • 8. Поръсете със запечени на сух тиган орехи.
  • 9. Сервирайте рибата със салатата.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле