.

Патладжанени пици

Готвене 30 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Лятото ни е любим сезон. Предлага толкова богато разнообразие от най-любимите ни плодове и зеленчуци. Патладжанът е един от тях. Днес ви предлагаме специален начин, по който да го поднесете на близките си и да погалите техните сетива.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Измийте патладжана и го нарежете на шайби с дебелина 1 см. Осолете ги и ги оставете да се отцедят. 
  • 2. Наредените патладжаните в походяща за фурна тава върху хартия за печене. Включете фурната на 180 градуса. 
  • 3. Докато чакате фурната да загрее, наредете върху всяко патладжанено кръгче парче домат и поръсете с настърган кашкавал малко босилек.
  • 4. Сложете ги в загрятата фурна и ги запечете за около 30 минути или до зачервяване на кашкавала. Насладете им се с чаша бяло вино заедно с любимите си хора.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле