.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Печен карфиол с кедрови ядки, праз и лимон

Готвене 30 мин.
Подготовка 30 мин.
Брой порции 0

Рейтинг

Освен че притежава изключителни вкусови качества, карфиолът се слави и с незаменимите си лечебни свойства. Благодарение на богатото си съдържание на витамин С, както и на цял куп антиоксиданти, този зеленчук с право си е спечелил прозвището "еликсир на младостта".

Още
+ Запази Запазено
Снимка: Press office

Начин на приготвяне
  • 1Загрейте фурната до 190° C. Покрийте дъното на голяма тава със зехтин, добавете ригана, морската сол и черния пипер.
  • 2Накрая прибавете и розичките карфиол. 
  • 3Печете 25-30 минути или докато карфиолът се покрие със златист загар. 
  • 4Изсипете в купа и оставете настрана. 
  • 5Междувременно сложете маслото в тиган на средно слаб огън. Добавете кората на 1 лимон. 
  • 6Сотирайте, докато кората започне да изпуска приятен цитрусов аромат, след това добавете чесъна и праза. Разбърквайте в продължение на 5-7 минути, докато празът омекне.  
  • 7Добавете златните стафиди, докато се затоплят. След това изсипете сместа в купата с карфиола. 
  • 8В същия тиган добавете кедровите ядки. Печете на среден огън, като разбърквате често, около 1-2 минути или докато кедрови ядки се запекат. 
  • 9Отстранете ги от огъня и ги изсипете в купата със смес от карфиол. 
  • 10Изстискайте сока от един лимон и поръсете с магданоза.
  • 11Подправете на вкус и сервирайте веднага! 
.
Мнения [0]