.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Пица по френски от пържени картофки

Готвене 10 мин.
Подготовка 10 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Едно френско изкушение, което определено ще ви се понрави. Могат да си го позволят и всички онези, за които пицата е сред любимите им вкусотии, но рядко могат да си позволят това удоволствие, поради непоносимостта си към глутена.

Още
+ Запази Запазено

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Изпържените и отцедени картофки се нареждат на дъното на голяма кръгла тавичка, плътно едни до други.
  • 2Свободните пространства и дупки се запълват с още картофки, нарязани на по-малки парченца в зависимост от пространството, което трябва да запълнят. Важно е да постигнете приятен равномерен слой.
  • 3Върху пържените картофки се ръси обилно 1 чаша накъсана моцарела и се заглажда плътно с лъжица.
  • 4Тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 5-7 минути, докато сиренето се разтопи.
  • 5Пицата се изважда от фурната и се намазва с доматения сос, като оставя ок. ½ см свободно пространство по краищата й.
  • 6Добавя се и останалото (1 чаша) сирене отгоре и се ранира с кръглите резенчета салам.
  • 7Тавичката се връща обратно в средата на фурната и се пече още 5 минути, докато сиренето се покрие със златист загар.
  • 8След като се извади от фурната, пицата се оставя да се поохлади около 5 минути, декоририра се по желание с листенца мента или босилек и се поднася.
.
Мнения [0]