.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Пилаф с агнешко и стафиди

Готвене 30 мин.
Подготовка 30 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия Беньова и Марио Беньов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Още
+ Запази Запазено

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Агнешкото запържете на слаб огън в собствена мазнина и малко масло. 
  • 2Когато са готови котлетите ги извадете.
  • 3Нарежете лука и чесъна на ситно.
  • 4Моркова обелете и настържете.
  • 5Запържете ги в тигана от котлетите.
  • 6Добавете стафидите и наситнени сините сливи.
  • 7Измийте ориза и го сложете в тигана.
  • 8Залейте шафран с топла вода и го оставете да се накисне за 5 мин. Добавете го в ориза заедно с водата.
  • 9Задушете пилаша под капак до пълната готовност на всички продукти. 
  • 10Малко преди да свалите ястието от котлона поръсете с черен пипер.
  • 11Декорирайте пилафа със зърна от нар и го сервирайте заедно с изпечените котлетчета.
.
Мнения [0]