.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Риба на тиган със зеленчуци

Готвене 5 мин.
Подготовка 25 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Рибно филе (бяла риба, хек, сьомга) може да сготвите бързо на тиган. Като гарнитура освен класическата картофена салата с лук и маслини може да задушите зеленчуци по избор – карфиол, моркови, броколи, брюкселско зеле.

Още
+ Запази Запазено

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Когато рибните филета са замразени, се изваждат по-рано, за да се размразят. Попиват се с кърпа преди термичната обработка.
  • 2Сгорещява се зехтин на дъното на тефлонов или грил тиган, без да се прекалява с мазнината.
  • 3По-добре да се долива по малко зехтин за всяко ново парче риба.
  • 4Всяко парче се слага да се запече за около 2-3 минути, след което с тефлонова решетъчна лъжица се обръща внимателно, за да не се натроши. Порцията риба се пече на тигана още 2-3 минути и от другата страна.
  • 5Подправя се накрая с черен пипер. При сервиране се поръсва още черен пипер и от другата страна на рибните филета.
  • 6Зеленчуците се задушават с малко олио и соев сос по желание.
  • 7Ястието се поднася с резенче лимон и задушени зеленчуци. Декорира се със свеж босилек, копър и магданоз.
.
Мнения [0]