.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Содена питка със сирене и розмарин

Готвене 30 мин.
Подготовка 15 мин.
Брой порции 6

Рейтинг

Лесна рецепта с гарантирано вкусен финал.

Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1Брашното се смесва със солта, едно яйце, накълцаният розмарин, разбърканото със содата и оцета кисело мляко и натрошеното сирене.
  • 2Замесва се меко тесто и се разточва на кръг с диаметър около 30 см. Притиска се леко в средата, с ринг или чаша, за да се маркира кръг.
  • 3Отстрани се правят прорези, така че да се образуват ленти с дебелина 2–3 см, които се усукват.
  • 4Тестото се намазва с разбито яйце, а кръгът в средата се поръсва с маково семе.
  • 5Питката се пече.
.
Мнения [0]