.

Сьомга с пюре от лапад и киселец и песто от орехи

Готвене 20 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Саша и Иван Христов - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Овкусете рибата със сол, пипер и лимонов сок и я запечатайте на оребрен тиган.
  • 2. Сложете лапада и киселеца да омекнат на пара.
  • 3. Нарежете ги и ги смесете със сметана, зехтин, чесън и сол. Пасирайте до получаването на пюре.
  • 4. За пестото - запечете за съвсем кратко ядките и ги пасирайте, заедно с обезкостените маслини, чесън и пармезан като постепенно добавете зехтин до получаването на песто.
  • 5. За да направите пестото запечете за съвсем кратко ядките и ги пасирайте, заедно с обезкостените маслини, чесън и пармезан като постепенно добавете зехтин до получаването на песто.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле