.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Задушен грах с моркови и рукола

Готвене 20 мин.
Подготовка 15 мин.
Брой порции 2

Рейтинг

Това здравословно и много вкусно ястие може да се приготви с рукола, спанак или лапад. Става за минути, а същевременно е засищащо и питателно. При готвене, лютивите нотки на руколата изчезват, така че дори на децата им харесва.

Още
+ Запази Запазено
Снимка: Галина Толкингтън

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Грахът се размразява в гореща вода, изплаква се добре и се оставя да се отцеди.
  • 2Руколата се почиства. Морковчетата се обелват и нарязват на едри парчета.
  • 3В съд на среден огън се слагат мазнината, морковчетата и грахът. Разбърква се добре и се добавя водата.
  • 4Овкусява се с подправките и се оставя да покъкри под похлупак 15 минути.
  • 5Добавя се руколата и се готви още 5 минути. Сервира се самостоятелно или като алтернатива на задушен грах в гарнитура.
.
Мнения [0]