.

Задушен грах с моркови и рукола

Готвене 20 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 2

Това здравословно и много вкусно ястие може да се приготви с рукола, спанак или лапад. Става за минути, а същевременно е засищащо и питателно. При готвене, лютивите нотки на руколата изчезват, така че дори на децата им харесва.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Грахът се размразява в гореща вода, изплаква се добре и се оставя да се отцеди.
  • 2. Руколата се почиства. Морковчетата се обелват и нарязват на едри парчета.
  • 3. В съд на среден огън се слагат мазнината, морковчетата и грахът. Разбърква се добре и се добавя водата.
  • 4. Овкусява се с подправките и се оставя да покъкри под похлупак 15 минути.
  • 5. Добавя се руколата и се готви още 5 минути. Сервира се самостоятелно или като алтернатива на задушен грах в гарнитура.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле