.

Запечен рататуй с кашкавал

Готвене 35 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Рататуй е френско национално ястие, типично за град Ница. Прави се от зеленчуци и за него няма конкретна рецепта, благодарение на което е повод за интерпретации и готварско творчество. Днес ви предлагаме рататуй с кашкавал. Защото кашкавалът прави всичко по-вкусно! 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Измийте всички зеленчуци и ги нарежете на тънки кръгчета. Осолете ги, сложете малко черен пипер и мащерка и ги подредете на прави в съд за печене с нужната големина.
  • 2. Сложете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна и ги запечете за около 30 минути. Докато ги чакате да се изпекат, настържете кашкавала.
  • 3. Извадете зеленчуците от фурната и ги поръсете обилно и равномерно с настъргания кашкавал. Сложете суха мащерка и ги върнете във фурната за около 5 минути или докато кашкавалът поразовее. Какво друго да ви кажем, освен Bon appétit! Сипете си чаша розе и наздраве. Това е на български. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле