.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Запечен рататуй с кашкавал

Готвене 35 мин.
Подготовка 15 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Рататуй е френско национално ястие, типично за град Ница. Прави се от зеленчуци и за него няма конкретна рецепта, благодарение на което е повод за интерпретации и готварско творчество. Днес ви предлагаме рататуй с кашкавал. Защото кашкавалът прави всичко по-вкусно! 

Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1Измийте всички зеленчуци и ги нарежете на тънки кръгчета. Осолете ги, сложете малко черен пипер и мащерка и ги подредете на прави в съд за печене с нужната големина.
  • 2Сложете ги в предварително загрята на 180 градуса фурна и ги запечете за около 30 минути. Докато ги чакате да се изпекат, настържете кашкавала.
  • 3Извадете зеленчуците от фурната и ги поръсете обилно и равномерно с настъргания кашкавал. Сложете суха мащерка и ги върнете във фурната за около 5 минути или докато кашкавалът поразовее. Какво друго да ви кажем, освен Bon appétit! Сипете си чаша розе и наздраве. Това е на български. 
.
Мнения [0]