.

Зеленчукови кюфтенца със сирене

Готвене 40 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 4

Леко, здравословно, лесно и вкусно ястие, което е идеално за летния сезон. Комбинираме различни зеленчуци, за да се получи бомба от витамини и неповторим вкус. Обещаваме ви, че дори и децата, които се мръщят на зеленчуци, ще ги хапнат с удоволствие. И ще искат допълнително.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сложете картофите да се варят. Междувременно настържете тиквичките и ги оставете да се отцедят от излишната вода за 10 мин. Настържете и морковите докато ги чакате.
  • 2. След като картофите са готови, настържете и тях, смесете ги с останалите зеленчуци. Накъсайте връхчета от копъра и разбъркайте добре. 
  • 3. Натрошете сиренето, разбъркайте заедно с яйцето и го добавете към зеленчуците. Овкусете с малко черен пипер и оформете кюфтенцата според желаната от вас големина. Внимавайте да не са прекалено дебели, за да не останат сурови в средата.
  • 4. Печете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 мин. или докато кюфтенцата се зачервят.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле