.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Бяло гаспачо

Готвене 30 мин.
Подготовка 15 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Магия с вкус на езотика, която дарява сетивата с възторг и опиянение. Пикантна и питателна, тази супа ще ви докосне до чара и вкуса на Испания.

Още
+ Запази Запазено

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Бадемовите ядки, обелените скилидки чесън и солта се разбиват с кухненски робот.
  • 2Кората на филийките хляб се обелва и те се топват в студена вода за няколко секунди. Отцеждат се и се смилат с кухненския комбайн до еднородна смес.
  • 3Комбайнът се включва на бавни обороти и постепенно се наливат зехтинът и оцетът. Сипва се 100 мл. ледено студена вода.
  • 4Така получената смес се прехвърля в купа и при непрекъснато разбиване се налива още 900 мл. ледено студена вода. Ако има нужда, полученото гаспачо се прецежда.
  • 5Супата се охлажда за около 20 минути в хладилник и се поднася украсена с пресни листенца магданоз или ситно нарязани парченца авокадо.
.
Мнения [0]