.

Бяло гаспачо

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Магия с вкус на езотика, която дарява сетивата с възторг и опиянение. Пикантна и питателна, тази супа ще ви докосне до чара и вкуса на Испания.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Бадемовите ядки, обелените скилидки чесън и солта се разбиват с кухненски робот.
  • 2. Кората на филийките хляб се обелва и те се топват в студена вода за няколко секунди. Отцеждат се и се смилат с кухненския комбайн до еднородна смес.
  • 3. Комбайнът се включва на бавни обороти и постепенно се наливат зехтинът и оцетът. Сипва се 100 мл. ледено студена вода.
  • 4. Така получената смес се прехвърля в купа и при непрекъснато разбиване се налива още 900 мл. ледено студена вода. Ако има нужда, полученото гаспачо се прецежда.
  • 5. Супата се охлажда за около 20 минути в хладилник и се поднася украсена с пресни листенца магданоз или ситно нарязани парченца авокадо.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле