.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Крем супа от червено цвекло

Готвене 30 мин.
Подготовка 20 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Червеното цвекло е богато на веществото бетаин, което подобрява работата на черния дроб. Същинска витаминозна бомба заради високото съдържание в него на В1, В2 и В12 и малко количество витамин С.

Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1Цвеклото се обелва и се нарязва на кубчета.
  • 2Задушава се заедно със зехтина, чесъна, лимоновия сок и солта за около 15 минути.
  • 3Налева се вода и цвеклото се вари до омекване. Изважда се с решетъчна лъжица и се пасира.
  • 4Пасираното цвекло се връща във водата и кипва повторно. Налива се прясно мляко и се вари още 5 минути.
  • 5Овкусява се с черен пипер и се поднася с лъжица заквасена сметана, поръсена с щипка копър.
.
Мнения [0]