.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Студена супа от моркови

Готвене 25 мин.
Подготовка 15 мин.
Брой порции 36

Рейтинг

Ярка цветна комбинация, поднесена в чаша. Рецептата е за 36 шота.

Още
+ Запази Запазено
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Начин на приготвяне
  • 1Морковите се обелват, готвят се на пара, докато омекнат и се охлаждат.
  • 2Смилат се в шейкър кана с около 1 л студена вода, лимоновия сок и сусамовия тахан.
  • 3Добавят се червеният пипер и сол на вкус, разбърква се и супата се оставя в хладилника за 2 часа.
  • 4Салцата се приготвя като се наситняват чери доматите, обелените краставици, лютата чушка (без семките) и магданозът.
  • 5Добавя се царевицата, овкусява се с кимион, сумак, зехтина и сол, разбърква се и се прибира в хладилника за 30 минути.
  • 6Супата се разпределя в чаши за шот, гарнира се със салцата и се украсява с листенца магданоз.
.
Мнения [0]