.

Супа от карфиол с ябълка и къри

Готвене 15 мин. Подготовка 25 мин. Брой порции 4

Една изключително лесна за приготвяне дъхава супа, която едновременно ще ви стопли и ще изпълни кухнята ви с мистичен източен аромат. Няма да може да й устоите и ще си сипете повторно...

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Карфиолът се почиства, измива и разделя на розички.
  • 2. Нарязва се и ябълката. Всичко се поставя в дълбока тенджера с достатъчно вода, така че да ги покрие.
  • 3. След като заврат, огънят се намалява и се похлупват. Добавя се обелената и нарязана скилидка чесън. След 15-ина минути се сваля от огъня и се пасира.
  • 4. Пасираната супа се връща в тенджерата, като се добавят подправките, оцета и маслото. Ако супата е твърде гъста, се добавя малко вода, за да се разреди..
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Свинска руладина с хрупкава коричка и пълнеж от хлебни кубчета

    • Домашни картофени хлебчета

    • Десерт с бисквити и шоколадов ликьор

    • Мини пици с моцарела

    • Салата "Мъжки каприз"

    • Супер зелен омлет