.

Богато хлебче

Готвене 12 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 8

Това хлебче притежава всички качества, за да впечатлите гостите или семейството ви. Бързо, лесно и толкова вкусно, че не може да не го направите. За обяд или вечеря, а може и без повод!

Начин на приготвяне
  • 1. Нарежете хлебчето на филийки без да го разрязвате до долу. Направете същите разрези и по дължината на хлебчето.
  • 2. Започнете да го пълните с нарязаните моцарела, ементал, чедър и маслини. Сложете хлебчето в тава с фолио. 
  • 3. В купичка смесете разтопеното масло с чесъна и сусама и обилно намажете хлебчето от горе и от страни. 
  • 4. Поставете стръка розмарин върху хлебчето или от страни, за да поеме от аромата, докато се пече.
  • 5. Поставете хлебчето в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-12 минути.
  • 6. Извадете хлебчето, отстранете розмарина и поръсете с пармезана, нарежете домата на дебели резени и поставете върху хлебчето за украса заедно със стръка босилек. 
  • 7. Поднесете хлебчето върху дървена дъска и оставете всеки да си къса парчета от хляба. Насладете му се, докато е топло!
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Апетитни картофени спирали

    • Нежни омбре палачинки с плодове

    • Пухкави картофени ньоки

    • Любовен тост

    • Здравословен пудинг със семена от чиа

    • Френска салата с грозде