.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Дип гуакамоле

Готвене 0 мин.
Подготовка 10 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Авокадото е едно от малкото суперхрани, които може да консумирате и в сладки и в солени комбинации. Структурата на авокадото може да даде плътност на суров шоколадов мус, да сплоти съставки за сандвич или да даде обем на вкусен сос или дип, какъвто е дипът "гуакамоле".Традиционното гуакамоле произлиза от Мексико, а корените му са в културата на ацтеките, откъдето идва и името му (ахуака-моле – в превод паста от авокадо). Ако имате възможност да опитате базово гуакамоле, ще се изненадате, че в рецептата има само авокадо и сол, но някои видове авокадо са толкова ароматни, че нямат нужда от нищо друго.За тази рецепта използвайте добре узряло авокадо. Ако кората е зелена и твърда на допир, трябва да изчакате няколко дни за да омекне плодът. Това става най-бързо ако поставите авокадото в торба заедно с няколко ябълки.

Още
+ Запази Запазено

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Авокадото се срязва през средата, костилката се отстранява и вътрешността се и издълбава.
  • 2Месестата част се намачква с вилица и едновременно се добавя солта.
  • 3Лукът, доматът и кориандарът се накълцват на ситно и се смесват с авокадото.
  • 4Завършва се с лимоновият сок, разбърква се и се сервирайте в купичка за дип.
  • 5За да наситите на този чудесен дип, може да използвате моркови, краставица или стръкове целина, а защо не и прясно изпечени сухарчета.
  • 6При желание, може да се добавят ситно накълцана скилидка чесън и щипка смлян кимион.
.
Мнения [0]