.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Хапки с киноа

Готвене 20 мин.
Подготовка 10 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Думата "киноа" идва от изписването на испански на името на индианското племе кечуа "кinwa". Древните инки са считали културата за свещена и са я наричали "майката на всички зърна".

Тази култура НЕ съдържа глутен - добра новина за всички, които имат непоносимост към тази съставка. Обяснението е простичко - киноа, всъщност, принадлежи не към семейство Житни, а към Щирови, към които се отнасят спанака и цвеклото. В сравнение с всички други зърнени култури, киноата се отличава с високото си съдържание на ценни хранителни вещества. Зърната съдържат незаменими аминокиселини, както и впечатляващи количества калций, фосфор и желязо.

Още
+ Запази Запазено

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1Киноата се сварява. Фурната се загрява на 150 градуса. Всички продукти се смесват в следната последователност...
  • 2
    Киноа
  • 3
    Яйца
  • 4
    Настъргани моркови
  • 5
    Зелен лук
  • 6
    Намачкани скилидки чесън
  • 7
    Настърган пармезан
  • 8
    Брашно
  • 9
    Сол и черен пипер
  • 10
    Разбърква се добре...
  • 11
    Получената смес се разпределя във формички за мъфини, които се пекат не повече от 15-20 минути...
  • 12
    Еt voila! Вкусното чудо е пред нас в цялото си изкусително великолепие!
.
Мнения [0]