.

Ирландски хляб със салата от домати, печено сирене и лук

Готвене 15 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия и Марио Беньови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Начин на приготвяне
  • 1. Начин на приготвяне на хлебчетата: В купа сложете сухите съставки - брашната, содата, бакпулвера, солта.
  • 2. Орехите накълцайте на ситно. Добавете ги в купата.
  • 3. Залейте с двата вида мляко и мед.
  • 4. Омесете меко тесто и го разточете с дебелина 1 см. От него изрежете кръгчета с рингове.
  • 5. Кръгчетата пригответе в тефлонов тиган.
  • 6. Начин на приготвяне на салатата:Доматите нарежете и сложете в купа.
  • 7. Към тях добавете ситно нарязания чесън.
  • 8. Лукът нарежете на шайби и запечете на грил тиган с малко олио и го добавете към салатата.
  • 9. Сиренето нарежете на кубчета и го запечете на грил тиган.
  • 10. Добавете го към салатата като поизстине.
  • 11. Овкусете със зехтин, сол и босилек. Сервирайте салатата заедно с топлите ирландски хлебчета.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле