.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Ирландски хляб със салата от домати, печено сирене и лук

Готвене 15 мин.
Подготовка 10 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Вкусна рецепта, предоставена от мама Силвия и Марио Беньови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1Начин на приготвяне на хлебчетата: В купа сложете сухите съставки - брашната, содата, бакпулвера, солта.
  • 2Орехите накълцайте на ситно. Добавете ги в купата.
  • 3Залейте с двата вида мляко и мед.
  • 4Омесете меко тесто и го разточете с дебелина 1 см. От него изрежете кръгчета с рингове.
  • 5Кръгчетата пригответе в тефлонов тиган.
  • 6Начин на приготвяне на салатата:Доматите нарежете и сложете в купа.
  • 7Към тях добавете ситно нарязания чесън.
  • 8Лукът нарежете на шайби и запечете на грил тиган с малко олио и го добавете към салатата.
  • 9Сиренето нарежете на кубчета и го запечете на грил тиган.
  • 10Добавете го към салатата като поизстине.
  • 11Овкусете със зехтин, сол и босилек. Сервирайте салатата заедно с топлите ирландски хлебчета.
.
Мнения [0]