.
ФилтриИзчисти

С Продукти

Без Продукти

Поводи

Виж още

Време

по-малко 2 часа

Видове хранене

Виж още

Начини на приготвяне

Виж още

Вид кухня

Виж още

Степени

Виж още

Пълнени гъби и питки със сирене бри

Готвене 20 мин.
Подготовка 30 мин.
Брой порции 4

Рейтинг

Вкусна рецепта, предоставена от мама Маргарита и Теодор Христови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Още
+ Запази Запазено

Начин на приготвяне
  • 1Почистете гъбите от пънчетата.
  • 2След това ги запечете леко. Подправете ги със сол и черен пипер.
  • 3Бекона нарежете на кубчета, а кашкавала настържете.
  • 4Напълнете гъбите с бекона и ги поръсете с кашкавал.
  • 5Върнете ги във фурната до запичане на кашкавала.
  • 6За да направите соса пуснете доматите във вряла вода, като преди това ги цепнете леко отпред. След това ги шокирайте в ледена вода и ги обелете. Пасирайте ги. 
  • 7В тиган с малко зехтин запържете наситнения чесън,добавете сол, захар и пасираните домати. Оставете соса да поври на среден огън докато се сгъсти леко.
  • 8Изрежете капачета на всяка питка, издълбайте средата и вътре поставете сирене бри.
  • 9Сложете ги да се запекат във фурната до разтапяне на сиренето.
  • 10Сервирайте гъбите върху доматения сос, а отстрани сложете по една хрупкава питка с бри.
.
Мнения [0]