.

Паниран кашкавал в кори за баница и кюфтенца от тиквички

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Таня Бистрева и Мария Бистрева - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. За направата на панирания кашкавал, нарежете корите на четириъгълници.
  • 2. Намажете ги с разбити яйца, отгоре сложете парчета кашкавал и ги завийте в корите.
  • 3. Изпържете ги в нагорещено олио.
  • 4. За да направите кюфтенцата настържете тиквичките и ги отцедете от сока, който ще пуснат.
  • 5. Прибавете нарязан магданоз, копър, начупено сирене, яйца,  брашно, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
  • 6. Загребвайте с лъжица от сместа и изпържете кюфтенца в сгорещено олио.
  • 7. Направете сос от кисело мляко, намачкан чесън, наситнен копър и сол.
  • 8. Сервирайте кашкавала с кюфтенцата и соса.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Шницелите на Валя Чипева

    • Хляб без глутен за 85 секунди

    • Лютеница за мързеливи жени

    • Бързи солени корнишони в... найлонов плик

    • Солена торта с картофи и сирене

    • Филийки с гуакамоле